13 kasım’da vizyona giren 2012 büyük bir hasılatla filmin yapım parasını karşılamış bile. Maya uygarlığının 2012 kehanetinden esinlenerek hazırlanmış film geçen hafta cuma günü vizyona girmişti. Filmin senaryosu maya takvimine göre, 2012 yılında dünyanin sonunun geleceği görüşünden yola çıkarak hazırlanmış. Independence Day ve The Day After Tomorrow gibi filmleriyle tanınan yönetmen Roland Emmerich’in hem yönettiği hem de senaryosuna katkıda bulunduğu 2012, İlk 3 günde ABD’de yaklaşık 65 Milyon Dolar hasılat ile hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu. Film, Türkiye’de ise 3 günde 3.507.405 TL hasılat yapmış. Filmin Tokyo gösterimindeki konuşmasında Alman yönetmen Emmerich, filminin konu itibariyle nihayetinde “Hayatta önemli olan nedir? Eğer bir şeyleri kurtarabilecek bir durumda olsaydınız, neyi kurtarırdınız?” sorularına cevap aradığını da belirtti.Filmin IMDB puanı 6.5, ayrıca en iyi 50 film içinde 49. sırayı almış. Ben filmi henüz izlemedim ama fragmanında gördügüm kadarıyla harcanan paranın hakkı verilmiş yapımda süper efektler kullanılmış gibi görünüyor. Fakat filmin konusunun biraz saçma geldiğinide söylemeden edemeyeceğim. Belkide maya kehanetini okuduğumda pek inanmadığım içindir. 🙂 Mayalar hakkında biraz bilgi verebilirim..
Mayalar çok üstün seviyeli dinsel bilgisi olan, tek tanrı inancındaki eski “Mu Güneş Dini” ne bağlı bir topluluktular.Mayalar Mısır’dan hem çok daha üstün bilgiye ve daha eski bir geçmişe sahiplerdi. Çok gelişmiş dini sistemleri sayesinde geleceğe ait bazı bilgilere sahip olan Mayalar’ın geleceğe ait olan bilgileri ise geçmişe ait bilgiye sahip olmalarında yatıyordu. “Başlangıç nasılsa son da öyle olacaktır” diye çok eski ezoterik bir söz vardır. Çünkü bazı şeyler yeryüzünde periyodik olarak tekrar ediyor.Maya Kehanetleri’ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeni çağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler sayesinde şimdiden gözlemleyebiliyoruz. “Beşinci kutupsal kayma” olarak adlandırılan bu değişimde daha önceki değişimlerde olduğu gibi yine kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana geleceğini söyleyen Sınır Ötesi Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Candan, dünyadaki iklimlerin değişimini de buna bağlıyor. Candan, “Kutuplar yer veya açı değiştirdiğinde kutuplarda buzlar eriyor. Kaldı ki, küresel ısınma sonucu şu anda Kuzey Kutbu’ndaki buzullar zaten erimeye başlamış durumda. Mayalar’a göre de daha önce yaşanan dört çağda tıpkı bu şekilde sona erdi” diyor.
Yani bu görüşe göre 2012 yılında dünya yok mu olacak?: Mayalar 2012 için ‘zamanların sonu’ diyor. Fakat bu dünyanın top yekun yok oluşu değil, bir fiziksel değişim. Daha önce yaşanan sanki tufan gibi düşünebiliriz. Bu fiziksel değişimlerle birlikte ruhsal değişimler de birbirleriyle orantılı devam ediyor. Her bir büyük fiziksel değişimlerle birlikte insanlık ruhsal değişimde yaşıyor. Şu ana kadar insanlar aşağıya inişi yaşadı. Birincisinde biraz daha kabalaştı, ikincisinde biraz daha, üçüncüsünde biraz daha… Dördüncünün sonunda tam anlamıyla bir dip yaptı. Bu yüzden 2012’yi Mayalar insanlığın yeniden yukarı çıkışın yaşanacağı bir çağ olarak tanımlıyor. Hatta çeşitli dinler bundan Altın Çağ, vaat edilen cennet veya Nirvana gibi bahseder. 2012’nin önemi burada. Aşağıya inen insanlık tekrar yukarı çıkacaktır. Bunun da ilk basamağı 2012’dir diyor Mayalar. Sizde google’dan Maya kehanetleri yazarsanız birçok bunun gibi yazı bulabilirsiniz.