Önceki yazılarımda domain kurulumunu ve organizasyon şeması çıkarılmasını anlatmıştım. Şimdi ise domain ortamımıza bir kullanıcı eklemekten bahsedeceğim.
Bu noktada dikkat etmemiz gereken önemli bir husus var, domain’e katılırken; client yani domain ortamına sokacağımız bilgisayarın DNS adresini, Active Directory’nin yüklü olduğu server’ın ip si olarak ayarlamalıyız. Video içerisinde bu işlemi göstermiş olsam da, buradan da hatalara mahal vermemek için yazdım.
Domain ortamına katılırkende, domain yapısını kurarken yazıdğımı şifremizi soracaktır, bunu da göz ardı etmeyelim.
Get the Flash Player to see this content.
Bir Yorum
Merhaba
Webde aranırken sitenizi gördüm. Yararlı bilgiler mevcut fakat benim gibi yeni başlayanlar için 1. adım yok. Örneğin Active Directory Serverin ileriki aşamaları..
Kısaca ben başlangıç için ortalama işimi görecek SNC marka bi server kasa aldım. Deneme amaçlı olarak evdeki ADSL modemimize bağlayıp onu şehirdışı vb. çıktığımda serverime erişip bilgilerime erişmek vs istiyorum. Sabit ip alındı. İnternet hızı için fiber şimdilik mümkün değil. Zaten çok önemli değil.
Direk dosyalara erişmek yerine Sunucuma bir webserver kurup browsere ip mi yazıp sunucuya kurduğum web üzerinden dosyalarıma erişmek istiyorum. Bir nevi rapidshare gibi sitelerde olduğu gibi.
Biraz karıştı ama bunlar için örneğin
Webserver kurup dosyalarıma webüzerinden erişme için sunucuya neler yüklemem gerekiyor. Webserver nasıl kurulur ve yayına verilir. Modem Yönlendirmesi firewall ftp serveri dns serveri ve diğer webserver kurulumunda gerekli işlemler için bir eğitim kitabı yada görsel eğitim CD si mevcutmu bana önerebileceğiniz?
Google de aramalarıma göre aklım karışıyor. Neyi ne zaman hangi aşamada yüklemem gerektiğini kestiremiyorum.
Teşekkürler İyi çalışmalar.